Hur lägger jag till en variabelprodukt i WooCommerce?

Lägg till en variabelprodukt i WooCommerce

En variabelprodukt är en produkt som kan ha olika varianter, t.ex. ett par skor med flera storlekar. Dessa varianter kan även variera i pris och lagersaldo.

1. Följ stegen i Hur lägger jag till en enkelprodukt?  till och med steg 14.
  2. Välj Variabel produkt i listan istället för Enkel produkt.
  3. I den högra panelen klicka på fliken ”Attribut”. Här är alla produktattribut du tidigare lagt till listade. Har du inte lagt till ett produktattribut? Se (länk) Jag vill lägga till produktattribut.
  4. Klicka på produktattributets namn, t.ex. Storlek, för att expandera raden.
  5. I den högra rutan finner du de varianter som produktattributet kan anta. Se bilden nedan som referens.
  6. Kryssa i kryssrutan i fältet ”Används för varianter”.
  7. Du kan nu välja att fylla i specifik information för varje variant.
  8. Klicka på fliken ”Varianter” i den högra panelen.
  9. För att lägga till alla varianter för de produktattribut som du lade till som varianter i steg 6 välj ”Skapa varianter från alla attribut”. Du kan även välja att skapa en variant i taget genom att välja ”Lägg till variant” i listan. Klicka på knappen ”Kör”.
  10. En ny ruta kommer att dyka upp som ber dig bekräfta att du vill lägga till varianter. Klicka på OK.
  11. Du kommer att mötas av en lista med alla varianter i rader du lagt till för produktattributen. För att redigera en viss variant, klicka på raden för varianten.
  12. I rutan som dyker upp kan du fylla i specifik information, t.ex. pris och lagersaldo för produktvarianten. Informationen du fyller i här kommer att skriva över själva produktens information.
  13. När du är färdig med alla produktvarianter så klickar du på den blåa knappen Spara Ändringar längst ned i formuläret. Du har nu sparat ändringar för produktvarianterna, men inte ännu produkten.
  14. Klicka på den blåa knappen ”Publicera” i den högra sidopanelen.